fbpx

Vásárlói élményút

A marketing keretrendszer, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az idegeneket álmaid vásárlóivá alakítsd

Fejleszteni és skálázni szeretnéd az online vállalkozásod. Több eladásra, több bevételre, több profitra és még nagyobb brand ismertségre van szükséged. Te is ezeket szeretnéd most elérni? Ha igen, akkor olyan növekedési stratégiát kell kialakítanod, ami arra fókuszál, hogy az ügyfeleidet egy úton vezesd végig. Mondhatni mintha fognád a kezüket és végig kísérnéd őket azon az úton, ahol a lehető legnagyobb értéket kapják tőled. Miközben egyre többet (és többért) vásárolnak tőled.

Vásárlói élményút
Russell Brunson, a Clickfunnels alapítója ezt értékláncnak (Value Chain) nevezi. Ryan Deiss a DigitalMarketer.com alapítója vásárlói élményút (Customer Value Journey) néven említi. Dave Mclure az 500 Startups nevű tech inkubátor és akcelerátor cégtől pedig az AARRR (Acquisition/ Akvizíció, Activation/Aktiválás, Retention/Megtartás, Revenue/Bevétel, Referral/Ajánlás) mérőszámokra hivatkozik. Ezek a srácok a marketing és az online vállalkozások növekedésének vezető elméi közé tartoznak. Ugyanezen alapelv köré építettek ők is keretrendszereket, amik a vállalkozásaik alapjait teszik ki. Azaz, ha ők is ezek alapján árulják a szolgáltatásaikat, termékeiket, akkor neked is erre a növekedési stratégiára kellene összpontosítanod.

Szóval miről is van szó?
Lényegében a vásárlói élményút az az út, amin az ügyfél végigmegy a vállalkozásodon belül, és ami során a teljesen idegenből lead (magyarul érdeklődő, de a lead kifejezés a használatosabb) lesz, majd vásárló, abból törzsvásárló, majd rajongó, végső soron pedig a márka megszállottjává válik! Hogyan tudod ezt beépíteni a vállalkozásodba? Javasoljuk, hogy használd a Ryan Deiss által megosztott 8 lépéses folyamatot. Ez ötletet adhat, hogyan vonzd be, alakítsd át és tartsd meg a vásárlókat. Ennek pedig a mellékterméke, hogy növeled a bevételeid, és akár a profitod is. Ez összességében az a megvalósítható keretrendszer, amellyel egy kapcsolatot ápolhatsz közvetlenül az ügyfeleiddel az értékesítési tölcséren (sales funnel) keresztül.

Ez a tudásanyag ingyenesen elérhető és letölthető a Zeal Vállalkozói platformján